ITP Arad

msvMENIU

STRADA PĂDURII NR. 125, ARAD (VIS-A-VIS DE PIAȚA OBOR)

Spune NU DPF OFF - Te salveaza CarbonOff

SERVICII

CURĂȚARE DPF ARAD

Oferim servicii de curățare profesională a filtrelor de particule (curățare filtru DPF) și a catalizatoarelor pentru o gamă largă de automobile.

Programează-te online!

CE ESTE FILTRUL DE PARTICULE ȘI LA CE AJUTĂ ACESTA?

Filtrul de particule, este partea integrata a automobilului pozitionata pe ruta de eliminare a gazelor de esapament, care filtreaza si retine noxele rezultate prin arderea motorinei. Aceste particule, extrem de daunatoare pentru natura si om, sunt captate de catre filtrul de particule,acesta capteaza toate particulele de funingine din gazele de evacuare. Totusi, aceasta asimilare a particulelor de catre filtru nu se poate realiza la nesfarsit. Acestea trebuiesc a fi eliminate, Aici intervine functia de regenerare a filtrului, prin regenerare intelegandu-se distrugerea si eliminarea particulelor stocate de filtru, in conditii de siguranta pentru mediu. In cazul in care regenerarea esueaza,sunt doua variante viabile :inlocuirea DPF-ului cu unul nou(o varianta foarte costisitoare ) sau puteti apela la un serviciu profesional de curatare DPF (curatare filtru de particule) . Filtrul e demontat de pe masina si curatat.

Din pacate nu se poate face curatarea corecta a filtrului de particule fara demontarea acestuia (pe piata sunt diverse metode care promit curatarea DPF-ului fara demontare dar acestea nu fac altceva decat sa distruga iremediabil filtrul de particule).In urma regenararilor DPF-ului (arderii funinginei) rezulta o cenusa care nu poate fii scoasa din DPF decat printr-un procedeu mecanic. Cenusa este scoasa din filtrul de particule spre directia de intrare a acesteia in DPF (dinspre evacuare spre motor) fiind imposibila curatarea in directia normala de evacuare(capilarele din DPF sunt atit de mici incat nu permit trecerea cenusei prin ele spre sensul de evacuare a gazelor) acesta fiind si principiul de functionare a DPF-ului (retinerea tuturor particulelor).Din acest motiv singura metoda de curatare este prin scoaterea depunerilor dinspre evacuare spre directia motorului.

Motor
Filtru de particule
Esapament

TWCM - 02 Advanced Cleaning System

Acest aparat de curatare a filtrelor de particule si a catalizatoarelor – TWCM – 02 – imbina patru proceduri diferite de curatare:

 

TWCM – 02 reduce spre zero riscul distrugerii cartusului filtrant din interiorul DPF-ului, fata de celelalte metode de curatare disponibile pe piata. In acelasi timp executand o curatare net superioara!!!

 

ETAPELE CURĂȚĂRII

Etapa 1. Demontarea DPF-ului de pe autoturism si a tuturor senzorilor de pe acesta.
Etapa 2. Verificarea vizuala a DPF-ului cu ajutorul unui endoscop . Daca acesta nu prezinta deformari, sparturi sau urme de topire .
Etapa 3. Testarea presiunii diferentiale a DPF-ului inainte de curatare (rezultatul este salvat)
Etapa 4. Curatare chimica - introducerea in DPF a unui detergent special necoroziv si biodegradabil care inmoaie si gelifica toate depunerile aflate in interiorul acestuia, pregatindu-l pentru curatare .
Etapa 5. Curatare Pneumatica - Filtrul se pozitioneaza intr-un anumit unghi si incepe curatarea pneumatica a lui (injectarea de aer comprimat de scurta intensitate si presiune mica la inceput si mare spre final dinspre evacuare spre directia motorului) .

Filtrul se pozitioneaza intr-un anumit unghi si incepe curatarea pneumatica a lui (injectarea de aer comprimat de scurta intensitate si presiune mare dinspre evacuare spre directia motorului) aceasta alternand cu cicluri succesive de curatare cu apa (injectarea de apa cu debit mare si presiune) in modul acesta toate depunerile din filtrul de particule sunt eliminate prin partea de intrare a lor in DPF. Aceasta operatiune dureaza intre 2-6 ore in functie de gradul de incarcare a filtrului de particule. In felul acesta rezultand o curatare net superioara metodelor clasice de curatare a DPF-urilor si a catalizatoarelor auto in conformitate cu standardele europene (2006/42/EC si 2014/30/EU Directive).

Etapa 6. Inceperea Procedurii De Curatare Mixta ( Cicluri Succesive De Aer Comprimat Si Apa Cu Debit Mare Si Presiune) - Aceasta procedura presupune injectarea de aer comprimat de scurta intensitate si presiune mare dinspre evacuare spre directia motorului) aceasta alternand cu cicluri succesive de curatare cu apa (injectarea de apa cu debit mare si presiune) in modul acesta toate depunerile din filtrul de particule sunt eliminate prin partea de intrare a lor in DPF. Aceasta operatiune dureaza intre 1- 4 ore in functie de gradul de incarcare a filtrului de particule. In felul acesta rezultand o curatare net superioara metodelor clasice de curatare a DPF-urilor si a catalizatoarelor auto in conformitate cu standardele europene (2006/42/EC si 2014/30/EU Directive).
Etapa 7. curatare Apa- injectarea de apa cu debit mare si presiune , pana apa ce iese afara din DPF / Catalizatoare este perfect curata .
Etapa 8. Curatarea termica - injectarea in DPF de aer cald cu temperaturi cuprinse intre 500-630 de grade celsius in functie de tipul materialului filtrant din DPF,in felul acesta ardem restul depunerilor ramase in urma procedeurilor anterioare, astfel DPF-ul ramane uscat si gata de montat.
Etapa 8. Montarea DPF-ului pe autoturism8

Dupa montarea DPF-ului pe autoturism se va face o verificare/diagnoza completa a masinii la un service autorizat, astfel se va verifica: turbosuflanta, supapa EGR, injectoarele, bujiile incandescente, furtunele intercooler, sondele de temperatura, landa, presiune, debitmetrul de aer, termostatul (reparand toate defectele motorului.)Se verifica si se schimba termostatul daca temperatura apei nu se ridica la normal, peste 80° C. Folositi doar ulei de motor special pentru filtru de particule! Daca masina nu poate sa isi faca singura regenerarea filtrul de particule se va infunda rapid.

UN ULTIM PAS FOARTE IMPORTANT

OBSERVATIE: In cazul in care curatarea filtrului de particule nu se poate efectua nu se percep nici un fel de taxe!

CONDIȚII GARANȚIE

Curățare Filtru de Particule

Garantia pentru curatarea filtrelor de particule DPF si a catalizatoarelor este de 12 luni, fara limita de km.

GARANTIA SE ACORDA IN URMATOARELE CONDITII:

Verificati si schimbati termostatul daca temperatura apei nu se ridica la normal, peste 80° C. (Din aceasta cauza nu porneste regenerarea automata si filtrul de particule se infunda).

GARANTIA NU SE ACORDA  daca filtrul de particule se infunda din cauza functionarii incorecte a motorului (probleme cauzate de senzori, turbosuflanta, injectoare, chiuloasa,termostat, bujii incandescente, ulei de motor necorespunzator, etc.) sau daca prezinta urme de taiere, sudare sau lovire a carcasei acestuia.

 

Mașina ta contează

Apelează cu încredere la serviciile noastre pentru curățarea filtrului de particule în Arad. Contactează-ne pentru programare și pentru a afla prețul pentru curățare DPF.